Otvoritev OLIMPLINE (zipline) v Črni na Koroškem

V soboto, dne 4.7.2020 je ob 11. uri v centru Črne, pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, potekala otvoritev OLIMPLINE (Zipline). V poklon sedmim domačim olimpijcem se je nova atrakcija poimenovala Olimpline. V okviru otvoritve so olimpijci iz Črne Zipline tudi preizkusili. Olimpline (Zipline) je del skupnega čezmejnega projekta „Naravni-geološki igralni prostor Peca“ z akronimom NatureGame, zasnovanega pod strategijo Geoparka Karavanke, ki se izvaja v programu sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020.

OLIMPLINE v Črni na Koroškem je najdaljši neprekinjen Zipline v Sloveniji. Zardi poteka jeklenice preko Periadriatske prelomne cone obiskovalci potujejo neposredno iz Evrope v Afriko. Na štartno razgledni ploščadi so postavljene interpretacijske table, ki predstavljajo bogato geodiverziteto Karavanke UNESCO Globalnega Geoparka. Najvišja točka Olimpline se nahaja 200 metrov nad tlemi, njegova dolžina pa znaša 1.260 metrov.

Nov turistični produkt skupaj s ponudbo vseh partnerjev okoli gore Pece, ki sodelujejo v skupnem čezmejnem projektu z akronimom »NatureGame«, je zaradi svoje privlačnosti “turistični motor” za skupna naravna doživetja v Geoparku Karavanke.