Dan teka na smučeh na Jezerskem

V okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken slovenski in avstrijski partnerji skupaj razvijajo trajnostne turistične produkte in specializirano čezmejno turistično ponudbo.

V soboto, 8. februarja 2020, smo, s stransko aktivnostjo pod sloganom »Z obeh strani na sani!«, na dogodku »Dneva teka na smučeh na Jezerskem«, ki je bil v okviru niza zimskih doživetij v Karavankah organiziran v okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken, sodelovali tudi predstavniki Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija.

Na dogodku so se udeleženci lahko preizkusili v klasični in drsalni tehniki teka na smučeh. V popoldanskem dogajanju so se vrstile različne aktivnosti gibanja v snegu. Udeleženci so se v okviru programske aktivnosti preizkušali v sestavljanju in tekmovanju s sanmi. Tokrat je šlo že za drugi tovrstni dogodek, ki je le ena aktivnost v nizu predstavitev rezultatov projektov, s katerimi želimo v okviru programa »povedati« svojo zgodbo oz. zgodbo projektov na čezmejnem območju približati širši javnosti. V primeru Alpe Adria Karavanke/Karawanken je sodelovanje malih občin privedlo do preboja, ki ga brez tega sodelovanja ne bi bilo mogoče doseči. Dogodka so se med drugim udeležili tudi župan občine Jezersko, predstavnik Koroške deželne vlade ter predstavniki projektnih partnerjev.

V februarju in marcu bosta v tem sklopu potekala še dva dogodka, in sicer turno smučanje na Tromeji (28. februarja 2020) in zimska pravljica pod Stolom (22. in 23. februar 2020). S tovrstnimi dogodki se še dodatno poudarja pomen čezmejnega sodelovanja.