Z obeh strani na sani!

V okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken slovenski in avstrijski partnerji skupaj razvijajo trajnostne turistične produkte in specializirano čezmejno turistično ponudbo.

V soboto, 8. februarja 2020, bomo, s stransko aktivnostjo pod sloganom »Z obeh strani na sani!«, na dogodku »Dneva teka na smučeh na Jezerskem«, ki je v okviru niza zimskih doživetij v Karavankah organiziran v okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken, sodelovali tudi predstavniki Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija.

Na dogodku se bodo udeleženci lahko preizkusili v klasični in drsalni tehniki teka na smučeh. V popoldanskem dogajanju se bodo vrstile različne aktivnosti gibanja v snegu. Udeleženci so bodo lahko med drugim tudi v dvoje preizkušali v igrah sodelovanja na saneh. Najhitrejše in najspretnejše čaka presenečenje. Tovrstna aktivnost je le ena v nizu predstavitev rezultatov projektov s katerimi želimo v okviru programa »povedati« svojo zgodbo in s tem zgodbo projektov na čezmejnem območju. V primeru Alpe Adria Karavanke/Karawanken je sodelovanje malih občin privedlo do preboja, ki ga brez tega sodelovanja ne bi bilo mogoče doseči.

V februarju in marcu bodo v tem sklopu potekali še trije dogodki, in sicer dan zimskih doživetij v Šentjakobu (1. februar 2020), turno smučanje na Tromeji (28. februarja 2020) in zimska pravljica pod Stolom (22. in 23. februar 2020). S tovrstnimi dogodki se še dodatno poudarja pomen čezmejnega sodelovanja.

Bodite del »zgodbe« tudi vi in se nam pridružite na »Dnevu teka na smučeh«, ki bo potekal 8. februarja 2020 na Jezerskem.

VABILO