UŽIVANJE IN DOŽIVLJANJE FLAGSHIP PRODUKTOV

Regije vzhodne in jugovzhodne Štajerske ter Pomurje in Podravje imajo veliko skupnega. Med drugim je to 9 kmetijskih produktov, naših vodilnih produktov (Flagship Products). Devet projektnih partnerjev se že tri leti uspešno povezuje na poti k skupnemu cilju. Sedaj lahko ponosno predstavimo projektne rezultate.

152 NOVIH PONUDB OKROG VODILNIH PRODUKTOV

Podajte se v svet buč, čakajo vas izredna doživetja vzdolž štajerske jabolčne ceste ter svečinske jabolčne in sadne poti, podajte se po poteh hrena, črpajte energijo in doživljajte termalno in mineralno vodo. Vse informacije o vodilnih produktih, to je o  termalni in mineralni vodi, o jabolkah, bučah, laškem fižolu, bezgu in aroniji, hrenu, kruhu, mleku in medu boste našli v devetih ponudbenih brošurah in kot povzetek v čezmejni ponudbeni karti.  Na tem mestu lahko prenesete ponudbene brošure, razvite v okviru projekta.

JABOLČNE DOŽIVLJAJSKE POSTAJE

Interaktivne doživljajske postaje vzdolž Štajerske jabolčne ceste so bile odprte v Puchu pri Weizu. Tudi v Svečini bo ob Svečinski jabolčni in sadni poti postavljena velika dvojezična informacijska tabla. Več informacij o slovenski postaji vam je na voljo tukaj: www.visitsvecina.si.

Doživljajska ponudba jabolk je pripravljena za domačine in goste – ob postajah boste izvedeli veliko dragocenega o sladkem vodilnem produktu. Ponudba obsega jabolka tekom leta, jabolčne sorte, ekološko pridelovanje in žganje Abakus. Več informacij o dejavnostih na avstrijskem Štajerskem lako dobite tukaj.

GRADIVO ZA USPOSABLJANJE O FLAGSHIP PRODUKTIH

Za vodilne produkte v projektni regiji smo pripravili priročnike za pouk v šolah ali na delavnicah. Tudi za vas smo pripravili bistvene informacije o najpomembnejših produktih. Priročnike za izobraževanje v nemškem jeziku lahko brezplačno prenesete tukaj. Priročniki za izobraževanje v slovenskem jeziku se pravkar dokončujejo. Priročnike v elektronski obliki lahko naročite po e-pošti na e-naslovu office@qua.or.at.