Z obeh strani na sani!

V okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken slovenski in avstrijski partnerji skupaj razvijajo trajnostne turistične produkte in specializirano čezmejno turistično ponudbo.

V soboto, 9. februarja 2019, smo se predstavniki Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija z dogodkom »Z obeh strani na sani« udeležili »Dneva zimskih doživetij v Šentjakobu«, ki je bil organiziran v okviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken.

Na dogodku so se udeleženci lahko preizkusili v veleslalomu, teku na smučeh in biatlonu. V popoldanskem dogajanju so se vrstile različne aktivnosti gibanja v snegu, del katerih smo bili tudi predstavniki skupnega sekretariata/organa upravljanja programa. Udeleženci so se v dvoje preizkušali v igrah sodelovanja na saneh. Najhitrejše in najspretnejše je čakalo presenečenje. Tovrstna aktivnost je le ena v nizu predstavitev rezultatov projektov s katerimi želimo v okviru programa »povedati« svojo zgodbo in s tem zgodbo projektov na čezmejnem območju. V primeru Alpe Adria Karavanke/Karawanken je sodelovanje malih občin privedlo do preboja, ki ga brez tega sodelovanja ne bi bilo mogoče doseči.

Dneva zimskih doživetij so se udeležili Ingo Appé (predsednik zveznega sveta), Heinrich Kattnig (župan občine Šentjakob v Rožu), Andrej Karničar (župan občine Jezersko),  Hannes Slamanig (predstavnik Koroške deželne vlade), Daniel Mesotitsch (avstrijski biatlonec) ter predstavniki projektnih partnerjev in lokalnih medijev.

V februarju in marcu bosta v tem sklopu potekala še dva dogodka, in sicer dan teka na smučeh (16. februar 2019 na Jezerskem) in turno smučanje na Tromeji (2. marec 2019). S tovrstnimi dogodki se še dodatno poudarja pomen čezmejnega sodelovanja.

Na obeh februarskih dogodkih sodelujemo tudi predstavniki Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija, in sicer s stransko aktivnostjo pod sloganom »Z obeh strani na sani!«, s katero želimo na igriv način promovirati program in projekte, ki se v okviru le-tega izvajajo. Bodite del »zgodbe« tudi vi in se nam pridružite na »Dnevu teka na smučeh«, ki bo potekal 16. februarja 2019 na Jezerskem.

Slike dogodka